lauantai 5. joulukuuta 2020

70 nukkea


Olen tehnyt noin 70 Steiner-nukkea vajaan kymmenen vuoden aikana. Välillä enemmän. välillä vähemmän. Steiner-nukke jaksaa ihastuttaa, vaikka en muuten ole erityisen sitoutunut Steiner-filosofiaan. Ajatuksena on, että lapsella on tunnesuhde leluihinsa ja niitä on rajallinen määrä toisin kuin nykyisin usein suomalaisilla lapsilla on. 

Noin kolmeneljäsosaa nukeista on myyty Suomi-Kenia Seuran ja Seed ry:n Keniassa tapahtuvien kouluprojektien hyväksi. Pidän kehitysyhteistyössä koulutusta tärkeimpänä asiana. Kansan hyvä yleissivistys vaikuttaa kaikkeen. Kehitysmaissa koulunkäynti vähintään 15-vuotiaaksi vaikuttaa myös ehkäisevästi väestökasvuun, mikä on myös meidän suomalaisten etu.

Kaikki vaatteet on tehty kierrätysmateriaalista, eli vanhoista lankakerien ja kankaiden lopuista, vanhoista vaatteista, mm. huovuttuneista villavaatteista, pitseistä ja napeista.

Kuvasin tänään kaikki tällä hetkellä myynnissä olevat nuket. Joukossa on jo muutaman vuoden mukanani kulkeneita sekä muutamia aivan uusia. Ryhmäkuva on tässä.


Nukke no 1. MYYTY


Pituus 35 cm.



Nukke no 2


Pituus 32 cm.



Nukke no 3


Pituus 37 cm.



Nukke no 4


Pituus 32 cm.


Nukke no 5


Pituus 35 cm.


Nukke no 6


Pituus 33 cm.



Nukke no 7.  Myyty


Pituus 35 cm.




Nukke no 8


Pituus 31 cm


Nukke no 9


Pituus 30 cm


Nuken tilaus

Yllä olevien nukkejen lisäksi on mahdollista tilata nukke omien toivomusten mukaisesti. Nukkeaihioita on olemassa. Hiusmalleja voi tutkia tämän blogin aikaisemmista kirjoituksista.


Vaatteita

Jokaisella nukella on housut, mekko tai liivi, lakki, jos se sopii kampaukseen sekä reppu. Kuvasin tällä hetkellä varastossani olevia Steiner-nukeille (ja usein muillekin esim. Baby Born -nukeille) sopivia vaatteita. Suurin osa vaatteista on virkattu tai neulottu, mutta viimeksi olen tehnyt myös puuvillakankaista ja huovasta  takkeja, housuja ja tossuja ja muutaman paidankin.




Nuken hinta

on pääsääntöisesti 46 euroa + postitus 7.90 €. Hinnasta voi joissain tapauksissa neuvotella. 
Yhteystiedot: irmeli.puntari@woods.fi, 0405942584

Tukikohteet


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti