sunnuntai 29. marraskuuta 2020

Olmon nukke

Olmon äiti ei halunnut nukelle perinteisestä vaaleanpunaisesta Steiner-nukkekankaasta tehtyä ihonväriä, vaan jossain määrin tummempaa lapsen ihonväriin sopivaa. Onneksi Helsingissä on Hoppy Point, jossa on hyvä valikoima erivärisiä trikookankaita juuri nukentekoa varten. Sieltähän se aavistuksen verran tummempi trikookangas löytyi. Nukelle toivottiin lapsen mukaan kohtuullisen vaaleaa, pörröpäistä tukkaa ja siniset silmät. Jossain määrin lapsen äiti vielä viimeisteli oman työni jälkeä. 


Nuken ilmeeseen vaikuttaa paljon se, miten se vaatetaan. Tein Olmon nukelle aluksi yöpuvun, muttä hänelle toivottiin myös punaista villahaalaria. Kun työ oli valmis, sain vielä lisätoivomuksi tehdä haalariin sinisen hupun sekä koristella hihat sinisellä värillä. Teen kaikille nukeille myös repun, josta tässä tapauksessa tuli myös sininen.

Olmo sai nuken yksivuotiaana. Niin pieni lapsi ei vielä vaihda nuken vaatteita. Poikia vaatteiden myllytys näyttää kiinnostavan vähemmän kuin tyttöjä, jotka jo parivuotiaina riisuvat ja pukevat nukkejaan. Näistä syistä suosin ihan pienten lasten nukeille haalaria tai sellaista mekkoa ja alushousuja, jotka pysyvät hyvin päällä. Selässä roikkuva reppu pysyy myös hyvin paikoillaan, sen sijaan päähine ei välttämättä sovi ollenkaan kaikille hiustyypeille.



Jos haluat lapsellesi toivettesi mukaisen nuken, ota rohkeasti yhteyttä. Puhelin 0405942584 tai sähköposti irmeli.puntari@woods.fi. Nuken hinta on 46 euroa ja kaikki tuotto menee kenialaisten koululaisten hyväksi joko Suomi-Kenia Seuran tai Seed ry:n kautta.


Nukke on kuvattu Ligurian ja Milanon välisellä tiellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti