sunnuntai 15. marraskuuta 2020

Lokakuussa 2020 myynnissä olevia Steiner-nukkeja



Ruskeita nukkeja


Teen "ihonväriltä" erivärisiä Steiner-nukkeja. Perinteinen Steiner-koulujen käyttämä nukkekangas on vaalean punaista ja kohtuullisen venyvää. Sitä voidaan neuloa tylpällä neulalla, jolloin kankaaseen ei tule neulanpistoista reikiä. Ruskeat ja mustat kankaat ovat huomattava tiukempia, jolloin samaa kaavaa käyttäen nukesta tulee kooltaan pienempi kuin perinteisestä steinerkankaasta.

Tarinoita nuken tekemisestä on vanhoissa blogiteksteissä. Nukke tehdään usein lapsen omia värejä muistuttamaan, mutta toki suomalaisille lapsille on ostettu myös tumman- ja vaaleanruskeita nukkeja. Tekemäni nuket ovat pääsääntöisesti noin 35 cm pitkiä. 

Kuvissa kaikki värit eivät näy tarkasti samoin kuin luonnossa.


Mustatukkainen "pottapää"

En ole halunnut itse nimetä nukkejani, vaan jätän sen tehtävän nuken omistajalle. Sen sijaan käytän niistä jollakin tavalla kuvailevaa, useinmiten kampauksesta saatua nimeä. Musta pottapää tarkoittaa päänähkaan kiinni neulottua tukkaa. Pottapäähän voi liittää myös letit.

Vaaleanruskeat silmät, pituus 35 cm.



Vaaleanruskea kiharapää

Hiukset on tehty päänahkaan ompelemalla suorasta langasta. Tällöin tulee kuitenkin vaikutelma kiharasta tukasta, joka on kohtuullisen lyhyt.

Mustat silmät, pituus 35 cm.



Vaaleita nukkeja

Nutturapää

Nutturapää on kauan kulkenut mukanani ja tullut rakkaaksi. Hiukset ovat vuosien varrella kasvaneet ja nykyisin hänellä on ainutkertainen nutturakampaus.

Ruskeat silmät, pituus 37 cm.


Nukke, jolla sinipunertava tukka

Myös hänen kampausta on ehostettu, lisätty otsatukka.

Ruskeat silmät, pituus 35 cm.



Mustia nukkeja


Musta helmipää

Hän on pienikokoinen, pituus 32 cm, hoikka.



Pitkä kirjava tukka

Hänellä on erikoisesta ohuesta kirjavasta langasta tehty pitkä tukka.

Mustat silmät, pituus 32 cm, hoikka.


Nuken hinta on 46 €. Tuotot menevät Seed ry:n tai Suomi-Kenia Seura ry:n koulutushankkeisiin Keniassa. Osto: irmeli.puntari@woods.fi tai 0405942584. Jos haluat tilata oman erilaisen nuken, voit blogin kuvista katsoa sopivaa mallia ja värejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti